UPDATE : Eén week voor de bevalling slachtoffer van brand

Bij de brand raakte niemand gewond. Momenteel is de brand onder controle al wordt er nog nageblust. Een aantal bewoners van de Kloosterstraat moeten het zonder elektriciteit doen maar daar wordt werk van gemaakt. De bewoners van de getroffen appartementen worden opgevangen in ’t Schoolhuis (Schoolstraat 13).

Morgenochtend is er om 10 uur een infomoment voor alle getroffen bewoners in zaal De Schuur, GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7. Enkele vrijwilligers engageren zich om de slachtoffers te helpen en zamelen nachtkledij, schoenen, toiletgerief,… in. Het inzamelpunt is vanavond open tot 21 uur. Locatie: ‘t Schoolhuis, Schoolstraat 13 te Opwijk.

De brand in de appartementen aan het Gemeenschapscentrum en Jeugdhuis NIjdrop heeft verschillende mensen dakloos gemaakt. Minstens acht appartementen zijn onbewoonbaar.

Aan het klooster zaten een vrouw en man van Afrikaanse oorspong op een stoel. Ze werden bijgestaan door omstaanders en hulpverleners van het Rode Kruis van Opwijk. De vrouw moet over een week bevallen van een zoontje. “De kinderkamer was juist klaar en nu treft ons dit. We wonen op de eerste verdieping. Zo rond 14.30 uur merkte ik rookonwikkeling. Van dan af ging alles snel. Een paar minuten later waren de eerste hulpverleners ter plaatse en werden we geëvacueerd”.

De vrouw moest even bekomen van de schok maar haar ongeboren kind maakte het goed. Zelf had ze nog de schrik in haar ogen.

Ondertussen is al een hulpactie op gang gekomen. Getroffenen werden opgevangen in de schuur van het Hof ten Hemelrijk en hulpspullen (kleding, speelgoed, klein meubilair, …) worden ingezameld in de bibliotheek waar ze zullen getrieerd worden. Op sociale media boden verschillende Opwijkenaren onderdak aan voor daklozen. Maar de gemeente zou ook hier hulp bieden. Andere boden zelfs onderdak voor huisdieren aan.

Foto Robert Michiels
Foto Melissa Bruno
Foto Robert Michiels
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk