Een Hart voor Opwijk

De golf van solidariteit met de getroffen bewoners van de grote brand in de Kloosterstraat is enorm. Vrijdagavond, de avond na de brand, moest de inzameling van hulpgoederen voortijdig afgeblazen worden door de grote toevloed van mensen die goederen van allerlei slag kwamen doneren. De gemeente vroeg en vraagt alle bereidwillige donatoren om even te wachten. Zodra blijkt dat er nood is aan hulpgoederen zal de gemeente weer een oproep doen.

Ondertussen kwam een grote golf van solidariteit op gang. Onder de noemer Hart voor Opwijk verenigden een tiental Opwijkenaren zich rond een facebookpagina en website. Ze riepen de Opwijkenaren op om de getroffen bewoners financieel en materieel bij te springen. De reactie was enorm.

De aangeboden acties zijn erg divers maar elk op hun beurt hartverwarmend. We noemen er een paar: Frituur De Ring zal de inkomsten van maandag 19 april (van 17 tot 21 uur) schenken, Restaurant A’Muze schenkt 2,5 euro per menu dat besteld wordt voor volgend weekend. Iemand wil een motortocht organiseren, een andere wil plantjes verkopen, Creajaweb wil kalenders en stickers verkopen, … het gaat hier enkel om een greep uit de initiatieven. Het gemeentebestuur dringt wel aan om solidariteitsacties te registreren via deze link.

Hart voor Opwijk opende een crowdfunding. Wil je financieel steunen dan kan dat via deze link. Op maandag middag (12 april) stond de teller al op 2.220 euro. Die werden bijeen gebracht door 91 donatoren.

Ook  het gemeentebestuur opende een rekening waarop financieel kan gesteund worden. Je kan storten op rekeningnummer BE70 0910 2245 5125 met de mededeling Fonds Brand Kloosterstraat.

Ondertussen hebben een massa gebruikers van facebook hun profielfoto aangepast met een banner ‘Hart voor Opwijk’

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk