Week van de vriendschap bij Duizendpootrakkers

Met het covid-virus nooit veraf, nemen personeel en leerlingen van de Duizendpootrakkers het zekere voor het onzekere. Dit jaar geen carnaval maar wel een heuse ‘week van de vriendschap’ met allerlei leuke acties. Er zijn projecten voor WZC De Oase, voor Home Zonnelied, een stenen- en keienproject en een eigen Radio Rakker. Die radiozender zorgt voor vriendschap en warmte op de speelplaats tussen 12.45 en 13.25 uur.

De mooi versierde vriendschapsstenen

Elke Duizendpootrakker heeft een kei of steen prachtig versierd. Die worden overal verstopt in onze gemeente om vriendschapsboodschappen te verspreiden. Op de kei is er een QR-code te vinden die je naar een facebookpagina brengt. Wanneer iemand een steen vindt, is het de bedoeling om deze elders te gaan verstoppen, er een foto van te nemen en deze op de facebookpagina te plaatsen. Zo zullen de stenen een heuse reis afleggen, de boodschap verspreiden en kunnen onze kinderen deze reis ook volgen. 

Een groep kinderen gaat vrijdag wensen in hartvorm bezorgen aan het Woon- en zorgcentrum De Oase te Opwijk. Normaal gaan ze hier maandelijks op animatiebezoek maar dit jaar kan dit uiteraard niet plaats vinden.

Een andere groep maakt een presentje voor Jacqueline. Jacqueline is een bewoner van Home Zonnelied en komt al jaren op vrijdagnamiddag mee knutselen bij Juf Linsley. Ook dit jaar kan en mag dit niet. De kinderen dragen haar wat warme wensen op vrijdag.

Vrijdag 12/2 is de ‘rode dag’ in de school. Iedereen draagt rode kleding om de boodschap van Valentijn, vriendschap en liefde uit te dragen. ’s Middags staan het schoolrestaurant en het dagmenu in het teken van Valentijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk