Laura Cherretté brengt fair fashion

Je moet het maar doen: een eigen zaak starten in volle coronacrisis. Laura Cherretté (28) uit Mazenzele waagde de sprong en startte met Anonymous Albert haar eigen kledinglabel, voorlopig vooral online. “Vier jaar geleden stak het idee van Anonymous Albert voor het eerst de kop op in mijn hoofd, maar vond ik de moed niet om er echt mee aan de slag te gaan,” zegt Laura.

“2020 was een bijzonder jaar, niet in het minst omdat ik plots de tijd had om stil te staan bij de dingen die ik echt belangrijk vind in het leven en de wereld rondom mij. Dat gaf mij het duwtje in de rug om toch de sprong te wagen en dit label op te richten, als eerbetoon aan mijn grootvader, Albert”.

“Zelf probeer ik al jaren bewuster na te denken over mijn aankopen, de impact ervan op het milieu en de maatschappelijke kostprijs. Fast fashion heeft plaats gemaakt voor fair fashion en dat laat zich ook voelen bij Anonymous Albert. Al onze kledingstukken zijn gemaakt uit organisch katoen en wij werken enkel samen met bedrijven die dezelfde waarden nastreven”.

Alle kledingstukken van Anonymous Albert zijn voorzien van een persoonlijke, geborduurde quote. Heb je zelf geen inspiratie? Dan heeft Anonymous Albert wel een paar ideetjes voor jou. Die quote wordt geborduurd en niet gedrukt, milieuvriendelijker én gaat langer mee.

“Anonymous Albert wil je niet alleen doen stilstaan bij de impact die jij kan hebben op het milieu, maar jouw aankoop heeft ook een maatschappelijke impact. Voor elk stuk dat jij aankoopt, storten wij een deel van de winst door naar een organisatie die zich bezig houdt met de strijd tegen laaggeletterdheid,” geeft Laura ons nog mee.

Vanaf 3 december gaat de webshop van Anonymous Albert online en kan je bestellen via de site. Tot dan kan je contact opnemen via de sociale media, o.a. via facebook (Anonymous Albert) of mailen naar hello@anonymousalbert.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk