WZC De Oase zwaar getroffen door corona

45 besmettingen en 8 doden, dat is de zware balans van een uitbraak van covid 19 in wzc De Oase in Opwijk. Ondanks de strikte voorzorgsmaatregelen heeft de tweede golf zwaar toegeslagen in het wzc.

Bij een derde testronde werden nieuwe besmettingen ontdekt. Het aantal besmette bewoners komt hiermee op 45. Vier bewoners werden opgenomen in het ziekenhuis waarvan één bewoner reeds terugkeerde naar het woonzorgcentrum en één bewoner overleden is. Tien bewoners hebben de COVID-19-afdeling verlaten en verblijven preventief nog enkele dagen in isolatie op hun kamer.

Een opnamestop wordt tijdelijk ingevoerd totdat de uitbraak onder controle is. Momenteel zijn nog 72 bedden ingevuld zodat 11 kamers leeg staan. De cohortafdeling in de polyvalente lokalen op het gelijkvloers werd uitgebreid met een cohortafdeling op de beschermde afdeling ’t Stenen Wegske. In het totaal verblijven nog 24 bewoners op de cohortafdeling waarvan 15 in zaal Aurelia en 9 op de cohortafdeling ’t Stenen Wegske.

De bezoekregeling in het woonzorgcentrum is nog steeds opgeschort. Bij bewoners met een minder goede gezondheidstoestand wordt aan de familie de mogelijkheid geboden om een bezoekje te brengen of te waken bij de bewoner, mits het dragen van de nodige beschermingsmiddelen.

In serviceflats “De Vlindertuin” werd voor de eerste keer een bewoner positief getest op COVID-19. Deze bewoner verblijft in isolatie op de flat. Voorlopig werden nog geen andere besmettingen gemeld in de serviceflats.

Het aantal besmettingen bij het personeel is opgelopen tot 18. De overgrote meerderheid van de positief geteste medewerkers behoort tot het zorgpersoneel. Een aantal medewerkers zijn asymptomatisch en worden ingeschakeld enkel op de cohortafdeling. Het personeel van het woonzorgcentrum zal in de week van 16 november opnieuw collectief getest worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk