30 besmettingen in zorgcampus Opwijk, bezoekregeling aangepast

Het aantal besmettingen op de Opwijkse zorgcampus is gestegen tot 30: 21 bewoners en 9 personeelsleden. De besmette bewoners werden ondergebracht op de cohortafdeling op het gelijkvloers. Drie van hen verblijven op de afdeling ’t Stenen Wegske. Zij worden in isolatie gehouden op hun eigen kamer. Ook de niet-besmette bewoners van ’t Stenen Wegske moeten op hun kamer blijven.

Om te vermijden dat de besmetting om zich heen grijpt werd de bezoekregeling tijdelijk opgeschort. Een bezoekregeling zal opnieuw opgestart worden van zodra er gedurende 7 dagen geen nieuwe besmettingen meer vastgesteld worden bij bewoners en personeel.

Een nieuwe collectieve testing werd aangevraagd bij het Agentschap zorg & Gezondheid. Alle niet-besmette bewoners en personeelsleden worden op woensdag 4 november 2020 opnieuw getest. “Wij hopen deze resultaten ten laatste zaterdag te kennen. Afhankelijk hiervan zal nagegaan worden of bijkomende cohortering noodzakelijk is,” zegt OPcura voorzitter Peter Beerens. OPcura doet er alles aan om covid 19 onder controle te krijgen en te stoppen.

Uitgebreide informatie over de bezoekregeling kan je hier vinden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk