Maatregelen na 3 covid besmettingen in De Oase

OPcura, de Opwijkse Welzijnsverening, neemt maatregelen na covid besmettingen in het wzc De Oase. Een bewoner met lichte verschijnselen testte vorige week positief op corona. Hierop werden meerdere bewoners getest wat nog twee positieve gevallen opleverde. De drie bewoners werden ondergebracht in het Dagzorgcentrum ’t Zonnedal dat tot 1 november gesloten blijft. Ondertussen werden alle bewoners en personeelsleden getest. Het is nog even wachten op de testresultaten.

OPcura wil niets aan het toeval overlaten en neemt een aantal voorzorgsmaatregelen. De cafetaria blijft gesloten voor bewoners en bezoekers. Het sociaal restaurant wordt ook gesloten, behalve voor bewoners van de serviceflats. Deze maatregelen gelden tot 19 november. Ook de activiteiten van het buurthuis Den Hopstaak worden tot die datum gestaakt.

In afwachting van de testresultaten verblijven de bewoners maximaal op hun kamer. Het gebruik van de gemeenschappelijke voorzieningen en contacten tussen medebewoners worden zoveel mogelijk vermeden. Door deze uitbraak wordt het bezoek tijdelijk opgeschort tot en met zondag 1 november 2020. Vanaf maandag 2november 2020 wordt opnieuw een bezoekregeling georganiseerd. Alternatieve contactmogelijkheden, zoals raamcontacten, telefonische contacten en Skype, werden opnieuw opgestart zodat bewoners toch nog maximaal contact kunnen blijven onderhouden met hun familie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk