Platina voor Yvonne en Jan uit Nijverseel

Zilver, goud, diamant, briljant, … platina. Zeventig jaar getrouwd, het is een hele prestatie. Die prestatie leveren Jan Bosman (94) en Yvonne De Cuyper  (92). Jan werd geboren in Moorsel als jongste in een gezin met 16 kinderen. Yvonne was de dochter van café De Witte Jager in Nijverseel. Ze ontmoetten mekaar 75 jaar geleden op de kermis in Moorsel. Jan was 19, Yvonne 17.

Vijf jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Jan en Yvonne kregen geen zestien maar twee kinderen, twee dochter. Ze hebben ook twee kleinkinderen en één achterkleinkind. De laatste twee jaar verblijven Yvonne en Jan in de serviceflats Den Eikendreef.

OPcura voorzitter Peter Beerens en directeur ouderenzorg Geert Geeroms hadden een intieme viering opgezet waarbij alle veiligheidsregels in acht werden genomen. Het was minder spectaculair maar daarom nog niet minder gezellig en vooral even gemeend. Er waren geschenken en er werd – met de familie en de andere bewoners van Den Eikendreef – een glaasje genuttigd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk