OPcura beloont zijn medewerkers met geschenkcheques

Welzijnsvereniging OPcura gaat zijn medewerkers belonen voor het puike werk tijdens de coronacrisis.

Deze compensatie bedraagt 5 euro per gewerkte dag tijdens de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020. Voor een voltijds personeelslid komt dit neer op een bedrag van ongeveer € 300. Alle personeelsleden van de welzijnsvereniging krijgen een dergelijke compensatie, dus zowel personeel van het woonzorgcentrum als personeel van andere dienstverlening zoals het dagverzorgingscentrum of medewerkers huishoudhulp met dienstencheques.

De compensatie wordt uitgekeerd onder de vorm van geschenkcheques die besteed kunnen worden bij Opwijkse handelaars en horeca. Elke medewerker mag eind juni zijn cheques verwachten. Op deze manier ondersteunt OPcura niet enkel zijn eigen personeelsleden, maar ook de lokale middenstand. Om alle personeelsleden te belonen wordt 20.000 euro uitgetrokken.

Daarnaast wordt de personeelsbezetting binnen verschillende diensten van het woonzorgcentrum aangevuld met tijdelijke tewerkstellingen of jobstudenten om ook de komende maanden de verhoogde werkdruk naar aanleiding van de coronamaatregelen op te vangen. Hiervoor wordt nog eens 30.000 euro voorzien.

In totaal investeert OPcura W.V. ongeveer € 50.000 in deze appreciatie en ondersteuning van het personeel tijdens deze eerste golf van de coronacrisis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk