Carpoolparking langs A12 wordt heringericht om chaos tegen te gaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de carpoolparking langs de Nieuwelaan aan de A12 in Meise herinrichten. Dat gebeurt op vraag van het gemeentebestuur omdat iedereen er zomaar door mekaar parkeert.

De problemen op de carpoolparking in Meise zijn niet nieuw. Volgens schepen van Mobiliteit Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) is die niet gemaakt om truckchauffeurs te laten overnachten. Maar omdat het de enige carpoolparking is langs de A12 tussen Brussel en Antwerpen wordt ze toch als dusdanig gebruikt, met alle overlast van dien. Het zwaar verkeer moet bovendien door Meise omdat er geen rechtstreekse verbinding is met de A12. Ook klachten over sluikstorten zijn er legio.

De gemeente vraagt al langer om een extra carpoolparking te voorzien langs de A12 maar daar komt niet meteen reactie op. Meise is met AWV wel overeengekomen om de chaotische situatie aan te pakken. De parking zal met behulp van betonblokken en vangrails worden heringericht. In totaal komen er 14 parkeerplaatsen voor vrachtwagens aan de buitenkant van de parking. Er zullen ook 15 bestelwagens en 70 personenwagens kunnen parkeren.

Aan de politiezone KLM zal ook gevraagd worden om regelmatig te controleren op wildparkeren.

Foto: Google Maps

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise