Eerste Opwijkse maskers in week van 25 mei

We berichtten u al een tijdje geleden dat de gemeente Opwijk aan elke bewoner ouder dan 12 jaar twee mondmaskers wil schenken. Nu zijn meer details bekend. Zo zal een eerste (stoffen) masker aan huis worden bezorgd in de week van 25 mei.

Het is verder wachten op de federale overheid die de nodige filters zal verstrekken. Die moeten geleverd worden tussen 4 en 25 mei. Ze kunnen ingebracht worden in het masker dat de gemeente u bezorgt. Het tweede mondmasker wordt later verdeeld. Hier is nog geen datum of leveringswijze gekend.

Daarnaast beschikt de gemeente al over heel wat mondmaskers die door vrijwilligers werden vervaardigd. Het gemeentebestuur kiest ervoor om deze prioritair te verdelen onder de scholen, om zo een goede en veilige heropstart te kunnen garanderen.

Elke onderwijsmedewerker ontvangt 2 zelfgemaakte mondmaskers, net als de begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang 3Wplus. Alle leerlingen ouder dan 12 jaar ontvangen 1 exemplaar.

“De vraag naar mondmaskers zal wellicht stijgen. Daarom doen we een warme oproep om zelfgemaakte mondmaskers te bezorgen. Deze maskers mogen tijdens de kantooruren bezorgd worden in het Gemeentelijk Administratief Centrum I, Marktstraat 55. T 052 36 51 35 of E katy.klinckaert@opwijk.be.

Het dragen van een mondmasker biedt vanzelfsprekend geen 100% bescherming. Bewaar waar nodig steeds een fysieke afstand van 1,5 meter t.o.v. anderen en was regelmatig je handen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk