Jong N-VA opent babbellijn

Jong N-VA Opwijk Mazenzele opent een babbellijn voor mensen die alleen thuis of in het woonzorgcentrum zitten en niet kunnen terugvallen op familie of mantelzorg. “Wij zijn overdag beschikbaar voor de mensen die een babbeltje willen slaan,” zegt voorzitter Wouter Van Driessche (Jong N-VA en schepen van welzijn). “Wij bieden daarnaast onze hulp aan. Indien gewenst, gaan wij ook boodschappen doen.”

De babbellijn is er voor de Opwijkenaar die sociaal geïsoleerd leeft door de coronamaatregelen. Op deze manier kunnen deze mensen regelmatig een gesprek aangaan. “Wie nood heeft aan een babbel kan terecht bij onze jonge vrijwilligers” zegt Van Driessche.

Wie omwille van leeftijd of persoonlijke situatie niet naar de winkel of apotheek kan gaan, wordt ook geholpen. De vrijwilligers staan klaar om boodschappen te doen.
“Wij willen inspringen voor wie niet kan rekenen op familie of mantelzorg. ” besluit Willem De Pauw, gemeenteraadslid en vrijwilliger.

Wie Wouter, Floris, Willem, Maaike, Margaux of Els wil bereiken, kan dat van 09.30 tot 16.30 uur via het nummer 052 89 50 33.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk