Vroege kerstmarkt in Opwijk

Het voorbije weekend was het Opwijkse dorpscentrum in kerstsfeer gedompeld. Terwijl in de buurgemeentes Sinterklaas nog langs moet komen, kon je in Opwijk de kerstman al een handje geven. Maar in Opwijk is niet Sinterklaas de grote kindervriend maar Sint-Maarten (Sinte Metten). Vandaar dat hij de kerstman niet in de weg loopt.

Voor de vernieuwde kerstmarkt werd ook een nieuwe locatie gevonden: de nieuwe centrumparking die aanleunt bij het Hof Ten Hemelrijk. Overdekt en minder tochtig. De verenigingen hadden er onderdak gevonden met een wij de waaier aan dranken en snelle happen. De andere tentjes van de kerstmarkt stonden verspreid over Markt en Kattestraat.

Op de hoek van de Markt en de Broekstraat stond de kerstman van de vernieuwde MRO die iedereen aan het rad van fortuin liet draaien. Wat verderop verschillende standjes in het kader van de Warmste Week. Je kon ook je foto laten nemen (in een kerstdecor). De winst ging naar de firma Lemon BVBA die in september slachtoffer werd van een uitslaande brand.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk