Verwoestende brand legt bedrijven in de as

Even voor middernacht ontstond brand in Schrijnwerkerij Van Rossem op Leirekn (dicht tegen de grens met Merchtem). De vlammen legden de bedrijfsgebouwen van Van Rossem en verhuurbedrijf Lemon volledig in de as. De lammen sloegen tientallen meters hoog. Opwijkse brandbestrijders van de Brandweerzone Vlaams-Brabant West kregen steun van hun collega’s en uit Oost-Vlaanderen. Zondagmorgen werd nog steeds nageblust.

In de nacht van zaterdag op zondag kleurde een hevige gloed de nachtelijke hemel boven Opwijk: er was brand ontstaan in de gebouwen van Schrijnwerkerij Van Rossem en Verhuurbedrijf Lemon. De gebouwen gingen volledig in de vlammen op. In de wijde omgeving lagen verkoolde stukken isolatiemateriaal.

Schrijnwerkerij Van Rossem vestigde zich 25 jaar geleden op de locatie langs Leireken. Zo’n tien jaar geleden werden de bedrijfsgebouwen uitgebreid met nieuwe loodsen. Een ander deel van het gebouw wordt ingenomen door Lemon. Dit is een firma die onder meer geluid-, licht- en video-apparaten verhuurt net als decoratie voor bijvoorbeeld etalages, bedrijfsfeesten, recepties en fuiven.

Experts moeten nu de oorzaak van de brand te zien achterhalen. Geen makkelijke taak gezien een aantal gebouwen zijn ingestort.

OPWIJK Brand
Foto Benny De Ridder
OPWIJK Brand 2 (c brandweerzone Vlaams-Brabant West)
Foto (c) Brandweerzone Vlaams-Brabant West

OPWIJK Brand 3

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk