Voorzitter van Kerkfabriek schiet raak

Henri Vermeir (74) is de nieuwe Koning van de Sint-Pietersgilde in Mazenzele. De gewezen meubelmaker won het eindduel van die andere veteraan ex-drukker van “De Standaard” Pierre De Ruysscher (68). “Hij was de beste schutter van het moment.”

Van de 45 leden van de Gilde kwamen er 33 aan de start op de Dries. In de eerste ronde krijgt elke deelnemer drie kansen. Vanaf de tweede ronde mag je slechts één maal naar de koningsvogel op de 27m hoge wip mikken. Pierre De Ruysscher, die van in 1988 lid is, maar tot dan nooit in de buurt kwam van het koningschap, schoot raak. Hij nam dus een optie op de titel Maar eerst mochten de andere gildebroers die nog niet geschoten hadden, hun ronden afwerken.

Henri Vermeir en Guido Van Boxstael schoten op één haar na raak. Het zou dus nog boeiend worden. En even later gebeurde het. Vermeir, die een paar dagen voordien ook al prijs had op training, schoot op zijn beurt raak. Schepen Jan Couck, Ronny Van Elewijck, Jos Heuvinck en Johan Spitael probeerden het in de derde ronde nog een duel met zijn drieën van te maken, maar zij faalden, zij het nipt.

In een rechtsreeks eindduel haalde de ouderdomsdeken de koningsvogel voor de tweede keer naar beneden in de twaalfde beurt. Hij werd koning en maakte van zijn echtgenote Frieda De Ryck de koningin. Vermeir is voorzitter van de Kerkfabriek Sint-Pietersbanden. Maar tijdens zijn vrije tijd oefende hij als nooit te voren om de Koning van Mazel te worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk