Ze zijn thuis

Pinkstermaandag dat betekent in Merchtem niet alleen statiekermis maar ook en vooral de terugkeer van de bedevaarders naar Scherpenheuvel. Rond 19.15 uur begonnen de kerkklokken te luiden terwijl op de Reedijk de vrienden en familieleden zich verdrongen om een glimp op te vangen van de bedevaarders, te voet of met de fiets, bij hun terugkeer uit Scherpenheuvel.

Voor de 170ste keer trokken bedevaarders vanuit Merchtem naar Scherpenheuvel. Ze werden gevolgd door de wielerbedevaarders die al voor de 114de keer hun banden hadden opgepompt om naar Scherpenheuvel te fietsen. Ze worden telkens als ware helden ontvangen bij het eind van het Pinksterweekend.

Er was applaus,  bloemen en woorden van dank en lof voor de vele deelnemers die deze verre tocht ondernamen om Maria te eren. De kerk was speciaal versierd om al die moedige mannen en vrouwen te verwelkomen. Er was slecht weer aangekondigd maar op een plensbui na, met de eindmeet in zicht, viel het allemaal echt wel mee.

 

Nieuwsbrief
Topartikels uit Merchtem
Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...