Zekering gesprongen: 400 mensen zonder eten naar huis

Op de eerste dag van het eetfestijn van Open VLD zaterdag in de gloednieuwe feestzaal “De Kersenpit” in Mazenzele ging omstreeks 20 uur het licht uit in zaal en keuken. De hoofdzekering had het begeven. De zaal was toen helemaal volgelopen met hongerige magen. Er was bijna onmiddellijk een brandgeur waar te nemen, maar het brandde niet.

Volgens voorzitter van de MRO Kurt Spruyt, die aanwezig was in de zaal, was de zekering te licht voor zaal én keuken. Ik stelde vast dat enkele vijzen niet vast waren gedraaid. Hier is volgens mij de onderaannemer in Tienen in de fout gegaan. De heropstart van de keuken is niet meteen gelukt. Bleek dat ook een fase in de Fluvius-kast uitgeschakeld was. We riepen ze op en en ze hadden de klus vrij snel geklaard. Maar het eetfestijn van de dag was om zeep. De mensen dropen geleidelijk af.”

Burgemeester Albert Beerens: “Er was rook in de ingangshal. De mensen van Fluvius stelden vast dat de differentiële schakelaar uitgebrand was. De zekeringskast was onvoldoende vastgedraaid. Fluvius loste de klus vrij snel op, maar de opwarmingsfase in de keuken duurt zowat een half uur, zodat we genoodzaakt waren zo’n 400 mensen zonder eten naar huis te sturen.”

“Zodra het verslag van Fluvius in ons bezit is, stellen we de aannemer aansprakelijk. Hier waren 60 tot 70 vrijwilligers aan het werk. Voor hen is dat het ergst. Ik schat dat we over de twee dagen 800 bezoekers over de vloer kregen in plaats van de verwachte 1.200. Dat verlies is zuur, maar geen ramp. Er zijn ergere dingen in het leven”, besluit de burgemeester.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk