MAI wil strafste school worden

Het Maria Assumpta Instituut (in de moderne benaming “Met aandacht voor iedereen”), een bijzondere middelbare school van het vrij onderwijs in Opwijk, is geselecteerd door radiostation MNM als finalist van de Strafste School.

Directeur Hilde Aelbrecht, het personeel en de leerlingen willen die titel pakken. Ze bezorgden de jury bestaande uit uit Tom De Cock, Imke Courtois, Nora Garib en Joke Verhulst, een leerlinge van de school die vorig jaar won, een feestelijk onthaal.

Voor hen werd letterlijk de rode loper uitgerold. Onder een haag van joelende leerlingen, leerkrachten, ouders en sympathisanten werden ze aan hun eerste van een aantal proeven onderworpen. Ze stonden tegenover de knapste leerlingen van de school om aan de lijve te ondervinden hoe goed ze wel zijn in hun vak. Ze moesten het meestal tot hun scha en schande afleggen. Proeven als om ter snelst winkelproducten etiketteren, een modepop aankleden, een bed opmaken of een pati√ęnt te eten geven hadden ze duidelijk niet in de vingers.

In de turnzaal werden eigen liedjes ten gehore gebracht. Goed gevonden waren de boodschappen op het voorhoofd van de vertolkers die door een speciale belichting zichtbaar werden. “Deze school vormt een bastion tegen verzuring, fake news en agressie”, aldus directeur Aelbrecht. Van de vijftien finalisten blijven er uiteindelijk vijf over. Op 7 mei vindt de finale plaats.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk