Toertocht Straf in Bergaf met app voor pechverhelping

Eén vijfde van de deelnemers aan de Toertocht van de Opwijkse mountainbike-club “Straf in Bergaf” (nu zondag) rijdt de 100km. “Sinds de klimaatopwarming een feit is en de omlopen droger zijn wagen steeds meer mountainbikers zich aan de 100km.”

“Enkele jaren geleden, toen het veelal regende in april, was de 100km eerder een uitzondering”, zegt Bart Van der Straeten van Straf in Bergaf. “De jongste jaren is het veelal droog. Zondag wordt ook droog weer voorspeld. Dan komen de freaks massaal op ons af. De eerste 1.000 ingeschreven krijgen een sjaaltje (een collector-item). Het recordaantal deelnemers staat op 1.110. Wij verwachten dat we dat aantal op 1.400 gaan kunnen brengen, want onze toertocht wordt steeds populairder. Ze komen bij ons de marathons in de Ardennen voorbereiden. We kregen zelfs eens Greg Van Avermaet aan de start. Hij kwam incognito een trainingsrit rijden. Als mens is hij heel toegankelijk, maar voor een trappist achteraf bedankte hij. Voor de 80, 90 en 100km krijgen we elk jaar quasi hetzelfde aantal deelnemers over de vloer.”

Parcoursbouwer Eric Vasseur stippelde weer omlopen tussen Opwijk, Merchtem, Asse, Merchtem en Meldert uit, die de moeilijkste deelnemer moet kunnen bevredigen. Elk jaar vindt hij nieuwe trage wegen, die ze bij de gemeentelijke administraties zelfs niet kennen. Voor de heel de tocht zijn 110 vrijwilligers op de been. Ze bemannen de vele bevoorradingsposten. De deelnemers krijgen onderweg appelsienen, bananen, rozijnen en peperkoek. “We hebben ook een digitale pechverhelpingsdienst met app. Rij je lek of heb je kettingbreuk dan weten we onze pechverhelpers dat meteen en komen ze je helpen. moeilijkste deelnemer moet kunnen bevredigen. Elk jaar vindt hij nieuwe trage wegen, die ze bij de gemeentelijke administratie zelfs niet kennen. Voor de heel de tocht zijn 110 vrijwilligers op de been. Ze bemannen de vele bevoorradingsposten. De deelnemers krijgen onderweg appelsienen, bananen, rozijnen en peperkoek. “We hebben ook een digitale pechverhelpingsdienst met app. Rij je lek of heb je kettingbreuk dan weten we onze pechverhelpers dat meteen en komen ze je helpen.

Info: www.strafinbergaf.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk