Eerste stenen nieuwbouw Knipoog

Er staan al enkele muren recht, maar op een zonnige woensdagmiddag werden de eerste symbolische stenen gemetst van de nieuwbouw in de vrije basisschool in De Knipoog in Mazenzele.

Reeds in 2000 werd een eerste dossier ingediend bij de subsidi√ęrende overheid voor de renovatie van het zustergebouw en het bouwen van vier extra klassen, een sanitaire inrichting en een eet- en turnzaal.

Achttien jaar later wordt de droom realiteit. In augustus werden verouderde gebouwen afgebroken. In de plaats komt een nieuwbouw die op 1 september 2019 moet gerealiseerd zijn.

Het project kost 2,5 miljoen euro. De school zelf moet daarvan 650.000 euro ophoesten.

De school mag zich al verheugen in een aantal giften. Twaalfplus en de mensen die de Summerbar organiseerden tijdens de jaarlijkse kermis, ‘t Mazels Toneel en een anonieme gulle schenker zorgden ervoor dat er nog maar een paar 100.000 euro zal moeten ingezameld worden.

Voel je je geroepen om eveneens te steunen: dat kan. De school zoekt gulle mensen die maandelijks 10 euro of meer willen overmaken op rekening BE22 8002 1621 9647 van naam van Schoolcomité Sint-Vincentius. De eerste 200 schenkers worden vereeuwigd in de nieuwe schoolmuren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk