Inzet pas in coalitie met 1 tot 2 schepenen

Inzet gaat met een volledige lijst naar de kiezer. In vorige bestuursperiode ging Inzet samen met Groen naar de kiezer, maar Groen stapte nadien uit het kartel omdat er geen mandaat voor hen overbleef. “We willen onze drie zitjes in de gemeenteraad behouden en mikken op een vierde stoel.”

Inzet is actief in de gemeenteraad van Opwijk sinds 2000. “We zijn een lokaal initiatief en zijn niet gebonden aan een grote, klassieke partij of hogere partijbelangen. We zijn de enige onafhankelijke ongebonden partij in Opwijk”, luidt het trots bij voorzitter Luc De Ridder, die lijsttrekker is.

“Er doen ook politiek gekleurden mee (socialisten, NvdrR), maar zij scharen zich achter de filosofie van ons project”, gaat hij verder. Marijke De Vis bekleedt de tweede plaats. De communicatieadviseur bij De Watergroep heeft al een aardig parcours afgelegd als OCMW-raadslid, vier jaar lang schepen in een coalitie met het kartel CD&V-N-VA.

Tom Bosman, de man achter de schermen wil nu op de voorgrond treden als derde op de lijst. Hij is de initiatiefnemer van Kunst in Lege Huizen, Opwijk en De Wereld en Opwijk 2040. Nummer vier is apothekeres Joke Longin. Zij zetelde in de OCMW-raad en het vast bureau van het OCMW.

De lijst wordt geduwd door stichter van Inzet Pol Verhaevert, die in vorige bestuursperiode voor Inzet zes jaar lang schepen is geweest.

Hamdija Ferizovic prijkt voor de tweede keer op de Inzet-lijst. Als Bosniër, moslim en tuinier-klusjesman van de pastoor wenst hij dat Opwijk een thuis is voor iedereen met kansen voor iedereen.

“We bestaan 18 jaar en zijn dus volwassen geworden”, lacht Luc De Ridder. “We hebben 12 nieuwelingen op een volledige lijst, die we niet langer delen met Groen. De gemiddelde leeftijd bedraagt 46 jaar. We streven naar het behoud van 3 zitjes, maar mikken op een 4de gemeenteraadslid. We zouden pas in coalitie gaan, als we voldoende kunnen realiseren uit ons programma met één of twee schepenen”, besluit De Ridder.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk