Opwijks "Blind Getrouwd"-gezicht is kandidaat in Brugge

Aljosja Van der Straeten (29), bekend van “Blind Getrouwd” en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van burgemeester Renaat Landuyt, is geboren en getogen in Opwijk. Hij is de kleinzoon van een socialistisch boegbeeld.

Het stond woensdag op de nationale bladzijden in de krant. Aljosja Van der Straeten staat op de socialistische lijst van burgemeester Landuyt “Verder met Brugge”, hoewel hij er nog maar een maand (samen)woont met zijn echtgenote Lieve Van Overschelde, die een Brugse is.

Aljosja Van der Straeten groeide op in Opwijk. Hij is de kleinzoon van het plaatselijk socialistisch boegbeeld Lucien Heyvaert (84), die twaalf jaar OCMW-raadslid is geweest en zes jaar gemeenteraadslid. Aljosja Van der Straeten zette zijn eerste stappen in de politiek bij de Leuvense jongsocialisten, toen hij er studeerde. Later werd de historicus, die op het Departement Onderwijs werkt, ook politiek actief in Opwijk.

In maart 2013, nadat de lokale socialistische partij gedurende 13 jaar niet meer actief was geweest, werd er een nieuw bestuur gevormd met juriste Evy De Batselier als voorzitter. Een jaar later stond ze het voorzitterschap af aan haar echtgenoot Kristof Salomez, professor aan de VUB. Het koppel had te drukke beroepsbezigheden, zodat uiteindelijk secretaris Aljosja Van der Straeten aan het hoofd van de plaatselijke afdeling kwam.

“Op papier is hij dat nog steeds”, zegt Tom Bosman, kandidaat voor Inzet. “Hij werkte mee aan ontbijten en aan kerstfeesten van de mutualiteit die wij organiseerden. Onze socialiste afdeling staat opnieuw op waakvlam. Plaatselijk vinden we onze gading immers binnen het platform van Inzet.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk