Volksspelen en mosselen voor De Gilde

Op vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 juli is het opnieuw feest bij harmonie De Gilde uit Asse; vier dagen lang wordt het gezellig vertoeven in en rondom zaal Gildehof tijdens het inmiddels reeds 65ste Gildefeest-Zomerfeest.

Van 1954 tot in 1980 vond deze “Vlaamse Kermis” – zoals hij in de volksmond vaak genoemd werd – plaats rondom het kasteel Borchstadt van de familie de Clippele in Asse. Vanaf 1981 werd het domein Borchstadt geruild voor de eigen feestzaal Gildehof.

Liefhebbers van volksspelen komen op zaterdagnamiddag volop aan hun trekken met een open meetschutters-, petanque- en wipschutterstornooi.

Grote trekpleister van het Gildefeest blijft het  Gilde-mosselrestaurant, geopend op vrijdag van 17.30 tot 22 uur, zaterdag van 17.30 tot 21 uur, zondag van 11.30 tot 16 uur en maandag van 17.30 tot 21 uur.

Naast overheerlijke Zeeuwse mosselen worden er ook kaaskroketten, gerookte zalm, insalata caprese, koninginnehapjes en lekkere ijsjes geserveerd. Om de grote belangstelling van de voorbije jaren het hoofd te kunnen bieden worden er op de parking van het Gildehof twee grote kadertenten geplaatst, goed voor ruim 140 extra zitplaatsen. Betalen kan ook met Bancontact.

Het Gildefeest-Zomerfeest vindt plaats in en rondom zaal Gildehof, Gildehof 4 in Asse.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk