MRO legt eisenbundel neer

Unizo en MRO (Middenstandsraad Opwijk) gingen na of alle voorwaarden vervuld zijn om goed te kunnen ondernemen in Opwijk. Hun besluiten overhandigden ze aan de verschillende lijsttrekkers.

De ruim 500 plaatselijke ondernemers scharen zich achter het verhaal van de “bedrijvige kern”, waar wonen, werken en ontspanning zoveel mogelijk gebundeld zijn. Daarom moeten handelaars die zich in het centrum willen vestigen gesteund worden.

De nieuwe verwervingspremie van 5.000 euro voor de aankoop van de eerste woning wordt positief onthaald. Voorts, zo zeggen beide instanties, is er nood aan voldoende publieke parkeergelegenheid. Het foutief gebruik van de inwoner/bezoeker in de blauwe zone is echter nefast voor de lokale middenstand.

MRO en Unizo stellen voor om drie extra parkeerplaatsen in de Processiestraat te voorzien ter hoogte van de Tekenacademie, waar het soms zeer druk is. De verkeerssituatie in de Kloosterstraat moet voorts dringend worden aangepakt, ofwel door eenrichtingsverkeer in te stellen ofwel door het parkeervrij te maken van de straat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk