Massale belangstelling voor Merchtem op Stelten

Het is moeilijk om mensenmassa’s in te schatten maar de belangstelling voor Merchtem op Stelten was massaal. Van de aangekondigde regen bleef het driejaarlijkse evenement gespaard. Eens te meer konden de steltenlopers rekenen op de verenigingen uit heel Groot-Merchtem. Scholen, jeugd- en volwassen verengingen, ze waren allen present. Ook heel wat leuke attracties uit eigen land maar ook uit het buitenland waren aanwezig in de stoet die door het centrum van de gemeente trok.

De hoofdattractie waren de steltenlopers zelf die met een groep van 120 lieten zien waar zij al meer dan 70 jaar voor staan: vriendschap, vrolijkheid, ambiance,  … een feest voor iedereen. Ongeveer de helft van de grote groep ging op stelten, maar er waren ook de vaandeldragers, de blokkenloopsters, de muzikanten.
Na de stoet volgde een apotheose met een steltengevecht en met de grootste reus van België: Jan Turpijn uit Nieuwpoort. Daarna was er op de Varkensmarkt nog een feestje met Les Copines en The Knight Riders. (Binnenkort meer foto’s)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk