Jumelage met Cramant en Ober Mockstadt echt van start

Afgelopen weekeinde hing de Franse vlag aan het gemeentehuis aan de Ringlaan. Enkele tientallen Fransen uit het champagnedorp Cramant waren zaterdagmorgenvroeg op de bus gestapt richting Opwijk. Ze namen de verkeerde afrit en waren een half uur te laat voor het aperitief.

Zondag voegden enkele Duitsers uit Ober Mockstadt (Ranstadt) zich bij het gezelschap. De jumelagedocumenten werden in september reeds getekend, maar zonder burgemeesters Denis Pinvin (Cramant) en burgemeester Caecilia Reichert-Dietzel (Ranstadt). Nu tekenden de drie burgemeesters present.

Met de mensen uit Ober Mockstadt dateren de vriendschapsbanden uit de jaren tachtig via de Koninklijke harmonie De Volherding. Pioniers van de vriendschapsbanden met hun collega’s uit Cramant waren 5 jaar geleden de spuitgasten Ben De Medts en Jef Leemans.

De plaat verwijzend naar de jumelage aan de gevel van GAC II werd onthuld, waarna een optocht door de centrumstraten plaatsvond met de twee reuzen uit de Stationsstraat, de buitenlandse gasten, de brandweer, de harmonie, de Sint-Pietersgilde uit Mazenzele, het Opwijks mannenkoor en de KLJ-vendeliers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk