BREAKING: Peizegem promoveert naar derde

In de laatste wedstrijd moest VC De Boskant, de Merchtemse ploeg uit Peizegem, BOKA United laten voorgaan voor de titel. Maar nu is er uitstekend nieuws: de ploeg promoveert toch naar derde provinciale. Een mooie beloning voor een schitterend eerste seizoen. VC Den Boskant trad voor het eerst aan in de KBVB nadat de club vorig jaar werd gesticht. Een heel jaar waren ze niet uit de top drie te krijgen. Tot de laatste wedstrijd zat de kans er nog in om kampioen te worden.

Volgend seizoen maken ze dus hun opwachting in derde provinciale met ploegen uit o.m. Londerzeel (Steenhuffel, Delta en St-Jozef), Asse (Kobbegem, Mollem en Ter Heide) en Opwijk (Eendracht Mazenzele Opwijk). Naast een A- en een B-elftal wist VC het afgelopen seizoen ook een aantal jeugdploegen in stelling te brengen.

Ook in de toekomst wordt ingezet op de jeugdwerking. Zo wordt gehoopt op een betere samenwerking met de jeugdacademie van Wolvertem-Merchtem en op een financiële ondersteuning door de gemeente van deze jeugdwerking. “Wij willen alle jongeren een kans geven om te voetballen,” klinkt het in bestuurskringen.

VC Den Boskant Peizegem speelt zijn wedstrijden in Sportcentrum De Block.