Champagnedrinkers komen abdijbier proeven

18 mensen uit Cramant brengen het laatste weekeinde van mei in Opwijk door. Verleden jaar officialiseerde de gemeente de vriendschapsbanden met Cramant en Ranstadt.

“Vorig jaar waren er geen afvaardigingen bij”, zegt burgemeester Albert Beerens (Open VLD). “Nu komen voor het eerst mensen uit het champagnedorp naar hier. Uit solidariteit zakken ook nog eens vier personen uit de ambassade in Ranstadt naar Opwijk af, met wie de vriendschapsbanden al langer bestonden.”

De buitenlandse gasten worden zaterdagmorgen 26 mei op het gemeentehuis ontvangen. Het gezelschap bezoekt de brouwerij Affligem met degustatie van het abdijbier. ‘s Avonds vindt een verbroederingsfeest plaats in de Sint-Pieterszaal in Mazenzele. Zondagmorgen bezoekt het gezelschap het landbouwbedrijf Goossens in Malderen.

Na de middag worden de gedenkplaten aan het gemeentehuis GAC II aan de Ringlaan onthuld, waarna een optocht door het dorp plaatsvindt, met de Reuzen van de Stationsstraat, harmonie De Volherding, de gasten van Cramant, de Opwijkse mandatarissen, De Gilde van Mazenzele en de plaatselijke brandweer. Op de apotheose in de brandweerkazerne wordt een verbroederingsoorkonde uitgereikt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk