Op wandel voor toegankelijkheid

Op donderdag 17 mei gingen een aantal Assenaren op knelpuntenwandeling in het centrum van de gemeente. Die wandeling werd georganiseerd door de toegankelijkheidsraad en kadert in het behalen van een handvest ‚Äėtoegankelijke gemeente‚Äô. Voor de start van de wandeling sprak Lyotta Pessemier, voorzitter van de toegankelijkheidsraad‚Äô de deelnemers toe. Ook schepen Jan De Backer (openbare werken) was aanwezig. Hij beloofde plechtig werk te zullen maken van de aanbevelingen die de wandelaars achteraf zouden doen om van Asse nog meer een toegankelijke gemeente te maken.

De hele groep, inclusief rolstoelwagens ‚Äď niet altijd bemand of bevrouwd door rolstoelgebruikers maar ook door valide deelnemers die de ervaringen van een rolstoelgebruiker wilden beleven ‚Äď vertrok aan de deur van het gemeentehuis en stapte richting station. Vandaar ging het via de Bergestraat naar de Boekfos. Via de Bloklaan ging het naar de Nieuwstraat om dan via de Steenweg weer op het Gemeenteplein te belanden. De hele wandeling was 2,6 km lang en duurde iets langer dan een half uur.

Onderweg werden knelpunten en hinderpalen genoteerd. Die zullen overgemaakt worden aan het gemeentestuur dat er de nodige aandacht aan zal besteden. Na afloop van de knelpuntenwandeling kregen de deelnemers nog een traktatie in het cultuurcafé op de Huinegem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk