Zondag ruim 1450 mountainbikers verwacht

Liefhebbers van de terreinfiets worden zondag in Droeshout verwacht voor de klassieker van “Straf in Bergaf”, de enige toertocht in de brede regio die een omloop van 100km aanbiedt. “Voor elke deelnemer schenken we 1 euro voor Komop tegen Kanker”

Straf in Bergaf boekte vorig jaar met 1450 mountainbikers een recordaantal deelnemers, die 15, 30, 45, 55, 65, 75, 90 of 100km aflegden. “We hadden dan ook uitmuntende weersomstandigheden”, zegt Bart Vanderstraeten.

“Bij vergelijkbare weersomstandigheden breken we dat record, omdat we kunnen terugvallen op gedreven medewerkers. De -16 jarigen sturen we gratis op pad, want vorig jaar zagen we vele niet-getrainde papa’s met hun kinderen meerijden. Het is ook ideaal om met de jeugdbeweging te komen meedoen.”

Dankzij een verschuiving in de wielerkalender kan Straf in Bergaf dit jaar ook Affligem aandoen. In het verleden diende de omgeving van Affligem vermeden te worden omdat daar de Affligemse Pijl plaatsvond.”

Veertig medewerkers zijn betrokken bij de maandenlange voorbereiding van de toertocht. Het dubbele wordt zondag ingezet, vooral bij de drie bevoorradingsposten, waar de deelnemers van drank en spijs voorzien worden.

“We dienen vergunningsaanvragen in te dienen bij de politiezones van AMOW, Aalst en TARL, maar ook het Agentschap Natuur en Bos in Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, én de gemeentebesturen van Opwijk, Merchtem, Asse, Ternat, Affligem en Aalst krijgen hun zegje”, vertelt mede-organisator Dirk Mergan.

“De administratieve last van dergelijke evenementen wordt bijna ondragelijk, maar gelukkig kunnen we rekenen op zo veel medewerkers met elk hun expertise. Het parkoers moet uitgetekend worden, splitsingsborden en pijlen gemaakt en er worden containers klaargemaakt en neergepoot. Na de tocht wacht de deelnemers een après-biketerras met een frisse pint en een hamburger.”

INFORMATIE: www.strafinbergaf.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk