Alcoholtester aan de schuur

Er komt een alcoholtester aan de ingang van de schuur van het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk. Het wandtoestel met elektrochemische sensor en videoscherm (zonder muntinworp) is speciaal ontworpen voor publiek gebruik (met een rietje) in uitgaans- en andere gelegenheden waar alcohol wordt geconsumeerd.

Op het videoscherm kan algemene informatie getoond worden over alcohol, bedrijfs- en productpresentaties of promotie voor de diensten van een taxibedrijf in de buurt. De alcoholtester is een initiatief van de werkgroep Lokaal Overleg DnA waarvan preventiewerkers, mensen van het OCMW, Kind en Gezin, politie, de lokale scholen en jeugdhuis Nijdrop deel uitmaken.

Het toestel kost 1.016 euro. Het is de bedoeling om één vast (wand)alcoholtestmachine per jaar te plaatsen in openbare gebouwen, zoals feestzalen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk