Dank u, juf Nadine

“Juf Nadine, Juf Nadine, Juf Nadine, …” zo klonk het minutenlang uit de mond van de kleuters en lagere school kinderen van de gemeentelijke basisschool Ten Bos. Elk kind had een bloem geknutseld die Nadine Cooremans één voor één in ontvangst mocht nemen. Daar hoorde vaak een emotionele knuffel bij. Want Juf Nadine gaat met pensioen. Na 20 jaar lang – als directeur – te hebben gezorgd voor personeel en leerlingen. ‘Verdiend’ is hier een te zwak woord. Meer dan verdiend!

Natuurlijk lieten de collega’s, de ouders en de leerlingen Juf Nadine niet zomaar vertrekken. Onder de grootste geheimhouding werd een feestelijk programma uitgewerkt. Vanmorgen vroeg werd Nadine met de trein van Buurtcomité Oost-West afgehaald aan haar woning. Echtgenoot Frans mocht ook mee naar de school voor een rijk gevuld ontbijt met de collega’s. Daarna werd het Juf Nadine Museum in de turnzaal van de school plechtig geopend. Elke klas had een kunstwerk gemaakt waarin Juf Nadine centraal stond. Verbazing en ontroering vochten zichtbaar om de overhand te krijgen.

Ondertussen werden springkastelen open geplooid en werden een friet- en een ijsjeskraam opgesteld. Het treintje van Oost-West reed af en aan om alle kinderen, netjes per klas, een ritje door Peizegem te bezorgen. ‘Machinist’ Dominique Dooms, schepen Mario Vandevelde en hun team zorgden ervoor dat alles vlot verliep. Dat het ook veilig kon gebeuren was dank zij twee agenten van de fietsbrigade van AMOW. Er werd wat af gewuifd naar de verbaasde passanten. Tussen 15 en 16 uur konden de ouders het museum bezoeken.

Om 19.30 uur volgde nog ‘Het mooiste moment’, een gezellige avond vol verrassingen, met personeel, oudercomité, gemeentebestuur en familieleden. Morgen uitslapen en dan: het begin van een welverdiende rust. Dank u, Juf Nadine. Dank u in naam van de honderden en honderden kinderen die je onder je hoede hebt gehad.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk