"Gemeente is waarborg nog niet kwijt"

De gemeente is haar waarborg voor het kunstgrasveld op Tesseskouter nog niet kwijt. Schepen Johan Deleu (N-VA) maakt zich sterk dat hij nog tot een vergelijk kan komen. Het waterspel van “Opwijk zonder Grenzen” zou de kunstmat beschadigd hebben.

De aannemer zegde de waarborg van acht jaar op nadat hij schade had vastgesteld op de plaats waar het “waterspel” in “Opwijk zonder Grenzen” had plaatsgevonden. Er zou een lek ontstaan zijn. Op het kunstgrasveld mag alleen voetbal gespeeld worden. “Er is geen oorzakelijk verband vastgesteld”, verdedigt de schepen van sport zich. “De schade kan ook veroorzaakt worden door een productiefout.”

Binnenkort zitten de schepen en de aannemer rond de tafel. “De aannemer stelt zich positief op. Mogelijk komen we tot een consensus.” De volgende editie van “Opwijk zonder Grenzen” komt alvast niet meer op Tesseskouter. De sportdienst heeft haar oog nu laten vallen op de Spitstop in Droeshout.

Nog op Tesseskouter wordt na de Paasvakantie van start gegaan met de bouw van infrastructuur (cafetaria, kleedkamers, stortbaden). Op de Molenkouter, die andere voetbalinfrastructuur, komt er bijkomende parking. “Die wordt vooraan aan de toegangsweg gerealiseerd op landbouwgrond, die een nieuwe bestemming krijgt.”

Het op de valreep afgelasten van de Urban Trail Run op 18 maart is bij sommige sportievelingen niet in goede aarde gevallen. Op 11 januari vond het eerste overleg plaats tussen organisator OpCura, de drie atletiekverenigingen, en twee leden van het schepencollege en toch belandt de politieverordening voor de veiligheid pas vier dagen voor datum (en te laat) op de tafel van het schepencollege. Er werd toen vastgesteld dat de omwonenden niet schriftelijk verwittigd werden dat het centrum gedurende drie uren (volledig!) zou worden afgesloten, met de afgelasting tot gevolg. De Urban Trail zou nu later op het jaar georganiseerd worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk