GAC II meet luchtkwaliteit

Het gemeentebestuur schreef in op het project Curieuze Neuzen, een initiatief van de universiteit van Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard.

Met het project wordt de luchtkwaliteit in de steden en op het platteland wetenschappelijk onderzocht, waarbij de medewerking wordt gevraagd van de burger, maar ook van de scholen, verenigingen, bedrijven en lokale besturen.

De bedoeling is om de luchtkwaliteit in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen. Concreet zal gedurende de volledige meimaand de concentratie van stikstofdioxide in de lucht gemeten worden. De metingen zullen in Opwijk gebeuren vanop GAC II, het gemeentehuis aan de Ringlaan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!