GAC II meet luchtkwaliteit

Het gemeentebestuur schreef in op het project Curieuze Neuzen, een initiatief van de universiteit van Antwerpen, de Vlaamse Milieumaatschappij en De Standaard.

Met het project wordt de luchtkwaliteit in de steden en op het platteland wetenschappelijk onderzocht, waarbij de medewerking wordt gevraagd van de burger, maar ook van de scholen, verenigingen, bedrijven en lokale besturen.

De bedoeling is om de luchtkwaliteit in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen. Concreet zal gedurende de volledige meimaand de concentratie van stikstofdioxide in de lucht gemeten worden. De metingen zullen in Opwijk gebeuren vanop GAC II, het gemeentehuis aan de Ringlaan.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...