OCMW en gemeente worden één

Vanaf dinsdag 3 april worden de diensten van het OCMW geïntegreerd in de gemeentediensten. Dat gebeurt in het kader van de verplichte fusie tussen gemeentebesturen en OCMW’s in Vlaanderen op 1 januari 2019, met het aantreden van het nieuwe gemeentebestuur. De integratie van de diensten brengt niet alleen voor het personeel maar ook voor de gewone burger bepaalde veranderingen mee.

“Onze diensten,” zegt gemeentesecretaris Chris Van den Bossche, “smelten samen en worden verspreid over drie campussen. Bij het bepalen van de locaties hebben wij rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid en de toegankelijkheid van de diensten”. Alle diensten die voor het publiek toegankelijk zijn zullen zich op het gelijkvloers bevinden.

De 3 campussen zijn: de campus Nieuwstraat (huidig gemeentehuis), campus Gasthuisstraat (huidige OCMW-administratie) en Campus Dendermondestraat (achterkant bibliotheekgebouw). Op 3 april openen diverse diensten op de verschillende campussen de deuren. Een klein overzicht.

Nieuwstraat : diensten omgeving en infrastructuur

Gasthuisstraat : dienst burgerzaken (identiteitskaart, reispas, rijbewijs, adreswijziging,…)

Dendermondestraat : dienst vrije tijd (sport, jeugd, speelpleiwerking, …)

Voor bijvoorbeeld het afhalen van aangevraagde documenten, het aankopen van een rol vuilniszakken of een cadeaubon kan je binnenkort terecht bij het snelloket. Vanaf 3 april is er al een snelloket in de Gasthuisstraat en in september opent het snelloket in de Nieuwstraat. Alle inwoners ontvangen deze week nog een bewonerskrant met daarin alle details en nieuwigheden.

ME Snelloket Gasthuisstraat
Snelloket Gsthuisstraat
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk