PRO wil RUPs tijdelijk stopzetten

De nieuwe partij PRO, rond voormalig CD&V-gemeenteraadslid Joris Verspecht, heeft de gemeenteraad een verzoekschrift gestuurd om de behandeling van RUPs (Ruimtelijke Uitvoerings Plannen) stop te zetten tot 1 januari 2019. PRO geeft als motivatie voor deze ongeziene oproep dat het RUP Sint-Jansstraat voor ‘proteststemmen, petities en actiecomitĂ©s’ heeft gezorgd.

PRO wil de behandeling van RUPs en BPA’s (Bijzondere Plannen van Aanleg) uitstellen tot het stemmen van een Bouwverordening Woonkwaliteit. ‘Sterker nog,’ voegt PRO eraan toe, ‘wij vragen dat de politieke beslissingen inzake ruimtelijke ordening, pas terug genomen worden door de nieuwe beleidsploeg vanaf 1 januari 2019’.

Wij vroegen David De Valck, schepen van ruimtelijke ordening, om een reactie. “Dit verzoekschrift heeft geen respect voor de kiezer die ons in 2012 een mandaat heeft gegeven dat loopt tot 31 december van dit jaar. Wat moet ik doen? De dienst Ruimtelijke Ordening sluiten? Misschien is het best om af te wachten wie op 14 oktober een mandaat van de kiezer krijgt. Eigenlijk komt hun vraag overeen met een vraag om mijn ontslag. Ik wil er wel op wijzen dat alle ruimtelijke plannen die deze meerderheid heeft verweznelijkt de toets van de hogere overheid hebben doorstaan. Ik zal de gemeenteraad om vertrouwen vragen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!