200 fietsers krijgen applaus

De ruim 200 fietsers die woensdagmorgen naar school, het werk of naar de winkel fietsten kregen op de rotonde aan ’t Kasteeltje een oorverdovend applaus van de kersverse Fietsersbond in Opwijk.

Werkten ook mee aan de actie het verkeersplatform Amigo en de Opwijkse scholen. Met deze actie wil de plaatselijke Fietsersbond, die nog niet erkend werd, maar het dra zal worden, samen met de fietsersbeweging niet alleen automobilisten maar ook de beleidsmakers tonen dat fietsen aanmoedigen, loont.

In 2014 bestond de nationale applausdag nog maar op tien plaatsen, dit jaar al op 150 locaties, waaronder voor de eerste keer in Opwijk.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...