Zondag 20ste carnavalstoet

Zondag vieren de Gatspo√ęters een “jubileum”, want dan gaat de twintigste carnavalsstoet uit in de straten van Opwijk-centrum met Jo “Kado” Van Malderen als prins, tien eigen groepen en twaalf van buiten Opwijk.

“A√Ļgezabberd” mag de spits afbijten als eerste Opwijkse groep. Ze hebben het meteen over de gemeenteraadsverkiezingen en de strijd tussen jong en oud. “Mankeert er een V√ī√©s?” heeft een boodschap over stakingen. “Kanaar” komt met de motor naar de Markt. “Plankgaas” haalt Bart De Pauw en zijn collectie Barbiepoppen vanuit het vergeetboek naar Opp√®k.

“Sjchief “haalt deken Guido over de hekel, en titelverdediger “De Melkers” zien in de politiek een jungle. De “Lapsjaars”, de groep van prins Kado, dokteren uit wat het is om “homo” te zijn. “Stik in a gil√©,” de nummer twee van vorig jaar, heeft iets met slangen. De “Skaave Gaaien” beweren dat ze in Rusland niet meer binnen mogen en “Bescheten en Uitgesleerd” maken uw zakken dieper.

De stoet vertrekt om 14.11 uur in de Karenveldstraat. De eerste groep bereikt de Markt omstreeks 16 uur. Om 19 uur vindt de Gouden “Gatspo√ętersworp “plaats, gevolgd door de prijsuitreiking.

Voor de veiligheid van alle feestvierders geldt ook dit jaar een glasverbod van zondag tot maandag 8 uur. Vanaf zondagochtend mag langs het parcours van het carnaval niet meer geparkeerd worden. Op vrijdag 23 maart om 21 uur (vandaag) start de kroegentocht langs zeven cafés in het centrum.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk