Awards vriendelijkste handelaar uitgereikt

Maandagavond kregen handelaars uit Opwijk en negen andere gemeenten uit de regio een award uitgereikt voor ‘vriendelijkste’ handelaar. Komiek William Bouva was de geknipte gastheer. De burgemeesters van Asse, Meise en Opwijk tekenden present.

“De Handelsgids” zocht naar de vriendelijkste handelaar van Affligem, Asse, Meise, Merchtem, Opwijk, Ternat en Vilvoorde uit onze regio’s en van Aalst, Dendermonde en Lebbeke van over de provinciegrens. “Tijdens de lente- en eindejaarsactie van Handelsgids werden aan de kmo’s miljoenen deelnemingsformulieren met een logincode en duizenden affiches uitgedeeld”, legt zaakvoerder Luc Verheyden uit.

“Telkens een klant van een kmo met één van onze acties meedeed, werd hen ook gevraagd om een quotering te geven voor zijn of haar klantvriendelijkheid. Dat is aan meer dan 200.000 handelaars in Vlaanderen gevraagd. Uiteindelijk boekten 5.590 handelaars voldoende stemmen om kans te maken op de titel van vriendelijkste handelaar.”

Om zo’n award te ontvangen (die je als ondernemer trots in jouw uitstalraam kan plaatsen), diende de handelaar van minstens 50 klanten een quotering te krijgen. Klantvriendelijkheid is de belangrijkste troef van de ondernemer en het kost niets. Door die erkenning trekken ze nieuwe klanten aan. De eerste vier kregen advertentieruimte op de handelsgids.”

In Asse won Garage Goeman-Cammaert voor Toermalijn, Bakkerij Martine en Slagerij Renaat & Pascale. In Merchtem stonden ‘t Krokantje, Schoenen Van Rensbergen en Bio-Shop van Linda Heremans op het erepodium.

De winnaar in Opwijk werd Patrick’s Boetiek voor Garage Carrosserie Marc, Secrets of Dems en De Hoprank. Handelsgids.be bestaat al 17 jaar. Er staan nu 284.550 handelaars op de website.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk