Lotto miljonair in Asse

In het Lotto-verkooppunt  naast café Het Spreekuur werd vandaag (vrijdag 16 februari) een symbolische cheque van 2.500.069,50 euro uitgereikt. Niet aan de winnaar, want die wil absoluut anoniem blijven, maar aan Ann De Nijs van het Lottoverkooppunt rechtover het OLV Ziekenhuis van Asse. Ook haar echtgenoot Peter, die café Het Spreekuur uitbaat, mocht mee op de foto.

ASSE LOTTO Klein
Ann De Nijs van het verkooppunt aan het OLV Ziekenhuis en haar man Peter.

Het waren Caroline Van Goidsenhoven (woordvoerder van de Nationale Loterij) en Claudyna Yanez Delgado (van het regionaal kantoor uit Gent) die naar Asse gekomen waren om het gigantische bedrag (maar enkel symbolisch) aan Peter en Ann te overhandigen.

Vorig jaar heeft Lotto niet minder dan 37 euromiljonairs gemaakt op een totaal van 15.393.335 Lotto-winnaars. Dit jaar bestaat Lotto precies 40 jaar. Vlaams-Brabant doet het goed in de statistieken van de winnaars. De laatste 15 jaar waren er in onze provincie 45 lotto miljonairs, 4 nog vorig jaar waarvan 2 multimiljonairs.

2018 wordt dus goed ingezet met een multimiljonair die in Asse zijn formulier indiende. Wie de betrokken persoon is en of hij effectief in Asse woont, wordt geheim gehouden (op vraag van de winnaar of winnares). De Nationale Loterij heeft een cel ‚Äėwinnaarsbegeleiding‚Äô waarop de winnaars een beroep mogen doen.

Uit de opbrengst van de vele artikelen van de Nationale Loterij wordt jaarlijks zo’n 185,3 miljoen euro uitgekeerd aan goede doelen als het Rode Kruis, het Nationaal Olympisch comité, het anti-gifcentrum en nog veel meer instellingen en acties.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk