Inzet heeft programma, maar nog geen lijsttrekker

Met flyers aan huis en een vernieuwde website heeft Inzet de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen afgetrapt. Maar een lijsttrekker is er nog niet.

Voor de kleinste oppositiepartij van Opwijk primeert de inhoud. “Op basis daarvan willen we nieuwe mensen met frisse ideeën aantrekken”, zegt voorzitter en gemeenteraadslid Luc De Ridder. “Omdat er de jongste jaren een paar duizend Opwijkenaren zijn bijgekomen, weten velen niet waar wij voor staan. We stellen ons voor door kaartjes met telkens een ander thema te bussen.”

OCMW-raadslid Joke Longin, Luc De Ridder en zijn collega’s in de gemeenteraad (ex-schepenen) Marijke De Vis en Pol Verhaevert doen weer mee. Ook Tom Bosman (de man achter “Opwijk en de Wereld”) krijgt een plaats op de lijst.

“We zijn een open, lokaal en niet-partijgebonden initiatief”, zegt De Ridder. “We kunnen ons dus volledig op Opwijk focussen. Onze slogan luidt dan ook ‘Samenwerken voor Opwijk’. We willen ons niet zomaar op alle thema’s storten. We werken aan thema’s waarvoor we de expertise in huis hebben en een meerwaarde kunnen betekenen.”

Meer info op www.inzet-opwijk.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk