Ere-burgemeester Vic Everaet overleden

Ere-burgemeester Vic Everaet is zaterdagavond thuis overleden na een slepende ziekte. Hij werd 83.

Everaet is in Gooik geboren. Hij was de zoon van de Gooikse burgemeester Cyriel Everaet. In 1962 huwde hij met CVP-gemeenteraadslid Anne-Marie Lindemans. Hij verhuisde naar Opwijk, waar hij tot nu woonde in de Schoolstraat. Hij werkte op verschillende ministeries en kabinetten. Negen jaar lang was hij adviseur van staatssecretaris Paul De Keersmaeker. In 1977 werd hij tot gemeenteraadslid verkozen en werd hij meteen fractieleider van de partij.

Gedurende twee bestuursperiodes was hij schepen. In 1995 werd hij burgemeester in opvolging van Jan Michiels. In 2007 kreeg hij het ere-burgemeesterschap toegewezen. Everaet was lid van het Sint-PauluscomitĂ© dat de jaarlijkse Sint-Pauluspaardenprocessie organiseert. Hij stelde samen met Johan Van Wiele het boek “110 jaar Sint-Paulusprocessie” samen.

Als pelgrim reed hij viermaal per fiets naar Santiago de Compostela. De uitvaart vindt zaterdag 4 november om 10 uur plaats in de Sint-Pauluskerk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!