Voetbaloverzicht: KFC Meise A verspeelt zege

De eerste wedstrijd aan het roer van KSC Grimbergen was voor nieuwe trainer Rits geen succes. Tegen koploper KFC Eppegem toonde de thuisploeg zich een stevig blok maar tien minuten voor tijd profiteerde aanvaller Bell optimaal van een aarzeling bij de thuisploeg en liet KSC Grimbergen verweesd achter.

VK Liedekerke is de nieuwe leider in eerste provinciale. VKL toonde zich in de topper tegen Bierbeek de betere ploeg maar kwam net voor rust toch 0-1 achter. In de tweede helft bleef de thuisploeg komen en 20 minuten voor tijd trapte De Saegher de gelijkmaker tegen de netten. VKL rook de overwinning en in blessuretijd kopte De Saegher zijn tweede van de middag tegen de touwen. KFC Meise A beleefde een pijnlijke namiddag. Coach De Backer en de zijnen hadden na een 2-0 voorsprong tegen Houtem-Oplinter de eerste zege van het seizoen binnen handbereik maar in het absolute slot kwam de bezoekers wonderwel gelijk. In de stand blijft groen wit laatste.

Ook de motor van KFC Strombeek sputtert. Wat op papier een haalbare kaart leek draaide uit op een sisser. KFC Strombeek verloor met 2-0 Van VK Linden en zakt verder weg in de stand.

Off-day Kester-Gooik A

In tweede provinciale verdeelden Wambeek en SK Oetingen de punten. In de eerste helft opende Tom Desmet de score voor de thuisploeg. SK Oetingen kwam na de rust opzetten en werd in minuut 72 beloond met een doelpunt van Coenen. Mits een overwinning op het veld van hekkensluiter Delta Londerzeel kwam Kester-Gooik A de top drie binnen. Maar de fusieploeg vertoonde een vermoeide indruk en verloor verrassend met 1-0.

Asse-Ter-Heide boekte een belangrijke zege 1-2 op het veld van Sint-Jozef Londerzeel. Kempenaers nam beide doelpunten voor zijn rekening. Mollem verloor verrassend met 1-3 van rode lantaarn Wezembeek. Roelands wiste een vroege 0-1 achterstand uit maar in de tweede helft verzoop de thuisploeg en herstelde niet meer van de achterstand. KFC Meise B zorgde zaterdagavond voor een ferme stunt. De thuisploeg kwam via Behaege 1-0 voor maar diep in de tweede helft maakte Vilvoorde via Bouras Souissi gelijk. Vijf minuten voor tijd scoorde L’Heureux de winning goal.

Verdoodt in de slotminuut

Kobbegem keek op het veld van Elewijt na een uur tegen een 1-0 achterstand aan en herstelde zich niet meer van die opdoffer. Mazenzele Opwijk A leek tegen Zemst lange tijd genoegen te moeten nemen met een 2-2 gelijkspel maar in minuut 93 maakte Verdoodt onverhoopt de 3-2. Toekomst Relegem was lange tijd de evenknie van leider Kraainem maar moest zich in de tweede helft gewonnen geven met een 3-5 nederlaag tot gevolg.

In derde provinciale D liet leider Zuun A zich in eigen huis verrassen door Eendracht Hekelgem. Schepdaal bleef op het veld van Borchtlombeek A steken op een 3-3 gelijkspel en hijst zich naast Zuun A aan de kop van het klassement. Onderaan verloren Eizeringen A en Itna Itterbeek elk hun wedstrijd en zien de concurrentie verder uitlopen.

Topartikels bij Goeiedag.be