Zeepkistenrace van onder het stof

Na een sabbatperiode van 3 jaar is de Opwijkse zeepkistenrace van onder het stof gehaald. Op 1 oktober razen opnieuw zeepkisten van ‘Dorekensberg’ af.
“De vijfde editie op 1 oktober wordt een uniek volksevenement”, zeggen Jasper Baeyens, Niels Van Weverberg en prins Chewie van het Zeepkistencomit√©. “De fans kunnen aan de zijlijn voor hun favoriete kist supporteren in de afzink van de Droeshoutstraat of ze kunnen beneden postvatten op het hopelijk zonovergoten terras op de weide aan de aankomst van de race. Van op de wei kunnen de kijklustigen de becommentarieerde race life volgen via een groot scherm. De deelnemers dienen tweemaal de berg af te razen. Op het terras zal het gerstenat rijkelijk vloeien”, belooft het trio.
Nieuw in deze editie is de aanwezigheid van de tweekoppige cocktailbar van ‘Shaken and Stirred’, die hun strepen in het Hof ten Hemelrijk al meermaals verdiend hebben. Voor een¬†hapje¬†kan je terecht bij¬†een paar foodtrucks.
“Handige Harry’s die zo’n zeepkist kunnen ineensteken, dienen zich in te schrijven via de Facebookpagina ‘Opwijks Zeepkistencomit√©’.¬† Er is een prijs weggelegd voor de snelste wagen, voor de mooiste kar en voor de pechvogel van de dag. Voor de deelnemers onder de 16 jaar zijn er jeugdprijzen weggelegd.¬† Een deel van de winst wordt aan een goed doel geschonken. Het zeepkistencomit√© maakte nog niet uit welk doel het gaat steunen.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk