Veiligheid en eigen muziek eerst

Het gemeentebestuur laat niet na het kermisgebeuren dat vandaag, zaterdag, officieel van start gaat, voldoende te beveiligen. Met de recente aanslagen, waarbij terroristen met bestelwagens inreden op grote groepen onschuldige burgers, in het achterhoofd worden betonblokken, containers en vrachtwagens aangebracht om de mogelijke toegang tot de kermis, de jaarmarkt en de marktdag voor mogelijke aanvallen met voertuigen onmogelijk te maken.

Tijdens het eerste kermisweekend komen bovendien heel wat Merchtemnaren op het podium. Het begint al met het Zomercafé van de KLJ op de Reedijk. Met The North POle en Legno treden jonge muzikanten uit eigen KLJ-rangen aan. Om 19 uur mag de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia het openingsconcert geven op de Varkensmarkt.

Zondag is het de beurt aan de Koninklijke Muziekvereniging Concordia met een aperitiefconcert o de Varkensmarkt om 12 uur. Om 20.30 uur is er een rondgang van The Real Music Band en om 21 uur wordt het podium op de Varkensmarkt ingepalmd door Prozak, een jonge Merchtemse Kreuners Tribute Band. De Merchtemnaren hopen dat één Kreunershit (Het regent meer dan vroeger) niet bewaarheid wordt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk