Geocatching in "Spechtes"

 

Geocatching werd vorig jaar met succes gelanceerd in het park van het Hof ten Hemelrijk. Morgen, zaterdag (17/6) wordt het overgedaan. Voor de gelegenheid wordt de naam veranderd in (H)Opwally, want het initiatief heeft dit jaar alles te maken met hop.

 

Zaterdag bestaat de mogelijkheid om ongeveer 60 caches te lopen, verdeeld over kleine en grote reeksen over het gehele grondgebied van Opwijk.

 

De organisatoren, enkele vrijwilligers en de gemeente, bieden een variatie van caches aan: een reeks voor de nieuweling, voor wandelaars, voor die-harders, twee multi’s en wat extra uitdagingen: twee van die reeksen worden gepubliceerd in de vorm van een nieuwe geo-art. Het loggen van de bonus cache levert de eerste 200 deelnemers een woodie (houten munt) op van het evenement.

 

Afspraak vanaf 8 uur in het Bakhuis van het Gemeenschapscentrum, Kloosterstraat 7 met het inleveren van GPS voor het uploaden van CPX. Om 10 uur wordt een korte uitleg verschaft voor de starters, waarna een initiatierondje lopen wordt ingelast. Het evenement loopt ten einde om 14 uur. Het is gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk