Restauranthouder krijgt klappen

Pol Saerens, uitbater van Restaurant Mimosas in Opwijk, kreeg rake klappen met een revolver tijdens een overval op zijn restaurant. Dat gebeurde donderdagavond. Bij het afsluiten drongen twee gewapende mannen het restaurant binnen en dwongen Pol en een stagiair op de grond te gaan liggen. Ook de serveuse die nog aanwezig was moest onder bedreiging van het wapen gaan liggen.

Pol kreeg bij de overval een paar rake klappen van een revolver. Hij zat onder het bloed. De overvallers gingen aan de haal met de kassa waarin de dagopbrengst van het restaurant. Terwijl de twee personeelsleden in shock verkeerden werd Pol overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

De politie stelde een onderzoek in en vond in de omgeving een ongeladen vuurwapen. Voorlopig ontbreekt elk spoor naar de daders, twee in het donker geklede mannen die Pol zo’n 25 jaar oud schat. Het restaurant bleef vrijdag gesloten. Pol is vast besloten om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om de herhaling van zo’n schrikbarend incident te voorkomen.