Jong N-VA na overvallenplaag: “Tijd dat stad serieus veiligheidsplan opmaakt”

Jong N-VA eist actie van de stad nadat zaterdag voor de derde keer in twee weken een Carrefour in Vilvoorde werd overvallen. “Het is tijd dat het stadsbestuur met een serieus veiligheidsplan komt. Nu niets doen is schuldig verzuim”, zegt Yoachim Pieders voorzitter van Jong N-VA Vilvoorde.

“De federale regering laat Vilvoorde in de steek. Terwijl ons politiekorps al met tekorten kampt, wordt het Kanaalplan in 2023 geschrapt. De huidige overvallengolf toont aan dat het stadsbestuur met structurele maatregelen moet komen. Anders zal de situatie in 2023 door het wegvallen van 20 voltijdse agenten, die hier nu wel nog werken, zelfs verslechteren”, vult nationaal Jong N-VA voorzitter Jeroen Bergers aan.

Jong N-VA Vilvoorde komt met concrete voorstellen voor dat veiligheidsplan. “Er moeten ANPR camera’s geïnstalleerd worden op de invalswegen van onze stad. Deze hadden, doordat de daders met een wagen wegvluchtte, waarschijnlijk al kunnen identificeren wie de overvallers van de Carrefour waren”, stipt Pieders aan. “Daarnaast moet ons politiekorps meer middelen krijgen. Een stad zoals Mechelen geeft 11,97% van haar middelen aan veiligheidszorg. In Vilvoorde ligt dat veel lager op slechts 8,53%, een onderfinanciering die haar gevolgen heeft.”

Daarnaast wil Jong N-VA ook dat het stadsbestuur initiatief neemt om de buurtinformatienetwerken uit te breiden. Gewone camera’s kunnen dan weer een oogje in het zeil houden op plaatsen waar er regelmatig problemen zijn.

“Ten slotte verdient het aanwervingsbeleid van onze lokale politie een upgrade. We moeten agenten echt overtuigen om in Vilvoorde aan de slag te gaan”, aldus Bergers.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise