Verdachte gearresteerd na inbraak in Zellik

In de nacht van zondag 11 september op maandag 12 september, konden de politiediensten van AMOW in samenwerking met politiezone Dilbeek een verdachte arresteren naar aanleiding van een inbraak te Zellik. De tweede verdachte is nog op de vlucht.

“Na een melding van een alerte buurtbewoner, gingen onze diensten samen met de ploegen van politiezone Dilbeek ter plaatse op de Brusselsesteenweg. Het waren de ploegen van politiezone Dilbeek die meteen na de feiten een van de verdachten staande kon houden aan de hand van de beschrijving die de melder kon meegeven. De verdachte betreft een 49-jarige Roemeen uit Anderlecht”, laat de lokale politie weten.

De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter met het oog op verdere aanhouding.

“Het is mede dankzij de melding van de alerte buurtbewoner, dat onze politiediensten de verdachte konden arresteren. We willen dus ook opnieuw een warme oproep doen aan de inwoners van de verschillende gemeenten: zie je iets verdacht, bel dan altijd naar het noodnummer 112 of 101 , of neem contact op met onze dispatching op het nummer 02/452.50.05 (tussen 07.00 uur en 22.00 uur).”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk