Integratiefeest meer dan geslaagd

In Krokegem werd zaterdag een integratiefeest georganiseerd met ‘Roemenië’ als thema. Linde en Katinka van de dienst integratie hadden er alles aangedaan om er een groot feest van te maken en daar waren ze wonderwel in geslaagd. De avond werd geopend met de duowerking. Nadien was het de beurt aan de Assese groep Musicalia: een spetterend repertoire van gekende klassiekers uit de musicalwereld.

Terwijl er binnen gezongen en gedanst werd, kon je buiten al genieten van Belgische en Roemeense specialiteiten. Daarna kwamen de muzikanten en dansers van Floare de Colt (edelweiss) in hun kleurrijke folkloristische kleding en steeg de temperatuur weer met een paar graden. Ook dansgroep Mallepietje gaf een demonstratie van Vlaamse en Europese volksdansen.

Ter Krokegem was ondertussen helemaal vol gelopen. Na de optredens werd er samen gedanst op Roemeense en Vlaamse muziek. De polonaises en hora’s volgden elkaar in snel tempo op. De taal van de dans is immers een internationale taal. Radiomaker Gelu Severin, die het Nederlands zeer goed beheerst, zorgde voor dansmuziek voor alle leeftijden. Het feestje duurde nog tot voorbij middernacht. Dan kon iedereen voldaan en goedgezind weer naar huis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk